Theatervoorstellingen

<- terug <- www.robinhoodmusical.nl
Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)
Foto: Marije Slingerland | Ontwerp en logo: Marc Bos Foto: Marije Slingerland | Ontwerp en logo: Marc Bos

Nationaal Jeugd Musical Theater

Robin Hood de musical

Korte tekst

Deze familiemusical over Robin Hood en Marian steelt je hart. Een verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Van de makers van Alice in Wonderland en Kruistocht in Spijkerbroek. Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver van Nederlands musicaltalent.

Lange tekst

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar de sheriff snoert haar de mond.

In het kasteel voelt ze zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die
op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige, mysterieuze Guy van Gisborne, de neef van de sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Robin Hood de musical steelt je hart.

Genre
Familiemusical, jeugdtheater, 8+

Gezelschap/Producent
Nationaal Jeugd Musical Theater

Online
Robinhoodmusical.nl

Cast
Gespeeld door een groep talentvolle jongeren van het Nationaal Jeugd Musical Theater aangevuld met professionele volwassen acteurs.

Creatives
Gebaseerd op de volkslegende | Script, Muziek en Regie: Elise Berends | Choreografie: Ashley Veldhuyzen | Uitvoerend producent Britt van Schie | Producent: Marc Ramaekers

Trailer
Trailer en scènefoto’s beschikbaar vanaf de première, januari 2023

Credits artwork
Foto: Marije Slingerland | Ontwerp en logo: Marc Bos

Hier vindt u website-banners van onze voorstellingen in het seizoen 2022-2023: https://bit.ly/3uzY5q7
*Informatie onder voorbehoud.