Wat is Tourmail
TourMail is het online boekings- en promotieprogramma voor bands en gezelschappen. Het kan worden gebruikt voor tourplanning, communicatie vanuit agency / management naar band en crew en voor automatische promotie van optredens van bands / gezelschappen naar de media. Tourmail kent een drietal gebruikers / doelgroepen.


Gebruiker / Doelgroep 1: Mensen die podia en theaters bezoeken
Voor liefhebbers van muziek, theater en vrijwel alle andere vormen van entertainment is TourMail een plek waar je altijd bijgewerkte agenda’s kunt vinden, op een snelle en overzichtelijke website, met links naar evenementen en informatie over de shows. Hier vind je informatie uit de eerste hand, omdat de informatie direct door het management van de acts, artiesten en bands wordt ingevoerd. In de toekomst zal TourMail worden uitgebreid met nieuwsbrieven per act / artiest en de mogelijkheid om als bezoeker automatisch op de hoogte te worden gesteld van nieuwe optredens. Zo ben je verzekerd van kaarten! Voor deze dienst kunnen consumenten zich hier aanmelden.


Gebruiker / Doelgroep 2: Artiesten, acts, bands en theatergezel- schappen
Alle shows die op TourMail staan worden automatisch gepromoot naar zo’n 4000 landelijke, regionale en lokale Nederlandse media. Dit gebeurt per e-mail. Regionale en lokale media worden voorzien van cultureel nieuws met betrekking tot alleen hun regio. Landelijke media worden alleen voorzien van voor hen interessante media. De artiesten (lees: hun management) kunnen via de webinterface van deze site tours aanmaken en optredens invoeren. Ook kan er per tour persmateriaal ingevoerd /ge-upload worden waar de media gebruik van kunnen maken. Eventueel kan er voor intern gebruik ook met blokdata en opties gewerkt worden, zodat iedereen die iets met de produktie of planning van een artiest te maken heeft over dezelfde altijd bijgewerkte informatie beschikken. Deze doelgroep kan tegen uiterst geringe maandelijkse kosten gebruik maken van deze dienst, die per maand tientallen uren werk kan besparen. Zo staat uw tourschema wél altijd in de kranten. Hier kunt meer informatie aanvragen en het contract downloaden.


Gebruiker / Doelgroep 3: De Nederlandse Media
Feitelijk ontleent TourMail haar bestaansrecht aan een zorgvuldig opgebouwd bestand waarin vrijwel de gehele Nederlandse media is opgenomen. Hierbij zijn onderverdelingen gemaakt in postcodegebieden, bereik en soort media. Zo zijn landelijke, regionale en plaatselijke kranten, radiostations, RTV-omroepen, kabelkranten, etc in het bestand opgenomen.


Abonnementsvormen Tourmail
Tourmail wordt aangeboden in 3 abonnementsvormen: Tourmail PR, Tourmail Basic en Tourmail Plus. Tourmail PR betreft een geheel geautomatiseerd publiciteits- en promotiesysteem. Tourmail Basic is het publicatie- en promotiesysteem, uitgebreid met artiestenmanager module, waarin tours aangemaakt en gemanaged kunnen worden (communicatie naar tourmanager, artiest, bandleden, productiemedewerkers). Tourmail Plus is de uitgebreide Tourmail Basic variant met contract en factuur module, relatiebeheer module, verkoopstandenbeheer en de mogelijkheid voor financiele analyse achteraf. Voor elke abonnee is het systeem te gebruiken voor meerdere artiesten, waarbij per artiest meerdere tours zijn aan te maken.
Omdat het een online systeem betreft is de database overal waar internet is, toegankelijk!

Voordelen/besparingen bij gebruik van Tourmail PR:

  • ✓ automatisch promotie optredens bij landelijke, regionale en plaatselijke pers
  • ✓ enorme tijdsbesparing voor publiciteits/pers medewerker.

Voordelen/besparingen bij gebruik van Tourmail Basic:

  • ✓ automatisch promotie optredens bij landelijke, regionale en plaatselijke pers
  • ✓ enorme tijdsbesparing voor publiciteits/pers medewerker.
  • ✓ enorme tijdsbesparing voor artiest- en tourmanager met betrekking tot communicatie naar bandleden/artiest/gezelschapsleden over praktische zaken aangaande optredens (o.a. tijd show, tijd soundcheck, tijd eten, gastenlijst) en agendabeheer (o.a. vakanties, blokdata, showdata, promotiedata).


Voordelen/besparingen bij gebruik van Tourmail Plus:

  • ✓ automatisch promotie optredens bij landelijke, regionale en plaatselijke pers
  • ✓ enorme tijdsbesparing voor publiciteits/pers medewerker
  • ✓ enorme tijdsbesparing voor artiest- en tourmanager met betrekking tot communicatie naar bandleden/artiest/gezelschapsleden over praktische zaken aangaande optredens (o.a. tijd show, tijd soundcheck, tijd eten, gastenlijst) en agendabeheer (o.a. vakanties, blokdata, showdata, promotiedata)
  • ✓ online contract versturen (standaard per artiest in te stellen), factuur versturen, online relatiebeheer systeem, financiele analyses, verkoopstandenbeheer
  • ✓ enorme besparingen in administratie m.b.t. contract versturen en facturering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ProActs.nl
Marco Hulsebos
0513 410 538
06 196 045 14
marco@proacts.nl


Support
Bij het Tourmail Plus abonnement zit standaard 1 dag uitleg en opstart inbegrepen. Tevens is er een handleiding beschikbaar. Natuurlijk kunnen er telefonisch vragen beantwoord worden. Extra support op lokatie is mogelijk, hiervoor is wel een prijs per dagdeel verschuldigd.

Klik hier om Tourmail.nl te bekijken.


Abonnement
Een abonnement op PressMail geeft u toegang tot een webbased persmailsysteem waarbij u onbeperkt gebruik kunt maken van de mogelijkheden die dit systeem biedt. Het PressM@ilsysteem is ontwikkeld en uitermate geschikt voor het verzenden van persberichten/nieuwsbrieven e.d. voor media ten behoeve van de cultuur- en sportbranche, in te voeren vanaf elke op het internet aangesloten computer ter wereld. Optioneel kunt u een persfoto met onderschrift meesturen. Het systeem werkt met overzichtelijke vaste invoerschermen waardoor u verzekerd bent van een goede opmaak en volledige informatie-overdracht. Het systeem is interactief, d.w.z. zonder tussenkomst van derden. De media kan zichzelf (gratis) aanmelden en de contentgevers (afzenders) kunnen vrij berichten plaatsen.


Het systeem bevat de volgende media: Landelijke Kranten Regionale, Regionale Kranten, Landelijke Radio Plaatselijke Kranten, Landelijke RTV Omroep Regionale Radio, Landelijke TV Plaatselijke Radio, Serieus Magazine, Regionale RTV Omroep, Sensatie Magazine, Plaatselijke RTV Omroep, Regionale TV, Plaatselijke TV, Kabelkrant, Lokaal Magazine, Regionaal Magazine


Er zijn twee manieren om gebruik te maken van het persmailsysteem; enerzijds kunt u een selectie maken van media die u wilt bereiken waarna u een selectie kunt maken van het doelgebied, anderzijds kunt u kiezen voor een gebied (gebaseerd op de postcode) waarin alle media wordt gemaild in het gekozen gebied. Daarnaast kunt u nog uw eigen bestand van email-adressen aanmaken welke alleen u kunt gebruiken voor bijvoorbeeld uw eigen werknemers en contacten.


Per 1 maart 2006 kent het systeem al meer dan 4000 kwalitatief goede email-adressen (ontvangers). Voor de afzenders geldt een abonnementssysteem met een op de kwaliteit gerichte aanmeldingsprocedure.


Klik hier om Pressmail.nl te bekijken.