Theatervoorstellingen

<- terug <-  
Alternatief Seizoen: (oudere Seizoenen zijn vooral als naslag beschikbaar, en wellicht niet meer te boeken)
Foto André Dieterman Foto André Dieterman

The Wieners

The Wieners play Hank Williams

Korte tekst

Fifties tributeband The Wieners eert Hank Williams, de grootste country-ster aller tijden. Jambalaya, Hey Good Lookin’, Your Cheatin’ Heart en veel meer klassiekers worden gespeeld met het oorspronkelijke instrumentarium en de authentieke sound, en voorzien van mooie anekdotes. Uniek in Europa!

Lange tekst

Fifties tributeband The Wieners brengt een ode aan Hank Williams, de eerste superster van de countrymuziek. Hij is een van de succesvolste artiesten aller tijden, met wereldhits als Jambalaya, Hey Good Lookin’, Your Cheatin’ Heart en I Saw The Light.

The Wieners kropen eerder in de huid van The Everly Brothers en Buddy Holly. Met dezelfde precisie ontleden ze nu de muziek van Hank Williams. Er wordt gezongen en gespeeld in zijn originele stringband line-up met twee gitaren, steelguitar, contrabas en viool. De vaste bandleden bespelen in deze show daarom alle drie een ander instrument dan gebruikelijk.

Zoals je van The Wieners gewend bent, wordt de muziek weer voorzien van mooie, grappige en tragische anekdotes - en die zijn er meer dan genoeg te vertellen over Hank Williams.

Een must voor alle liefhebbers van country, Americana en rock'n'roll. Zó dicht bij het origineel heb je Hank nog nooit gehoord, uniek in Europa!

Cast
Jaap Wijn – zang & elektrisch gitaar
Rob Roemers – zang & steel guitar
Jan Timmermans – zang, akoestisch gitaar & snare drum
Erwin Meijdam – zang & contrabas
Nico Dezaire - fiddle

Genre
Theaterconcert

Productie
CMS Productions / Hi Ho Silver

Online
www.hankwilliams.eu

Foto
André Dieterman

https://www.youtube.com/watch?v=1ls67TIZNto
*Informatie onder voorbehoud.